Zašto podcast

Obzirom da čitav zivot izbjegavam javno eksponiranje, pokretanje Podcasta gdje cu biti javno izlozen predstavlja korak koji je totalno izvan moje komforne zone. Kao osoba koja se slika isključivo za potrebe ličnih dokumenata i koja je selfie kameru, osim za video pozive, koristila samo kako bi isprobala kameru, ideja o javnom eksponiranju bila mi je uvijek nezamisliva.

Odlučio sam se na ovaj korak iz nekoliko razloga:

  1. Kao osoba koja prezire šund i beskorisne vijesti, što nažalost čini 90% vijesti naših i svjetskih portala, odlučio sam pokrenuti portal koji će širiti samo pozitivne vijesti, ljude i projekte (Za Bolje Sutra – zbs.ba). U sklopu tog portala želim pokrenuti i podcast koji će biti sličnog karaktera.
  2. “Volim” izlaziti iz komforne zone kao način poboljšanja sebe.
  3. Svjestan sam da na našim prostorima i među našim ljudima ima zaista lijepih i uspješnih priča, ali kroz medije i (ne)društvene mreže stvara se drugačija slika, kao da je sve negativno. Želja mi je širiti pozitivnost dovodeći uspješne ljude koji će inspirirati druge.
  4. Želim upoznati ljude koje smatram inspiracijom i pozitivnim primjerima, te ih pitati za savjete i iskustva.

Svakako želim istaći da se ne smatram veoma kompetentnim za vođenje podcasta, ali želim izići iz svoje zone komfora i poboljšavati se u ovom smjeru.

Sve konstruktivne kritike i prijedlozi su dobrodošli putem e-maila: e[at]ribic[dot]ba